Historikk

2006

Markedets første år. De fleste stands/utstillinger var på "asfalten", samt inne på Sagatun. Det var 58 stands, og ca. 1500 besøkende. Været var ikke det beste, med endel regn.

 

 

 

 2007

Markedet vokste en god del, men var fortsatt relativt lite. Fotballbanen ble tatt i bruk. Antall stands økte til 71, og antall besøkende var ca 2.300. Været var betydelig bedre, noe som er viktig for et utearrangement!

 

 

 
2008

Antall stands var nå kommet opp i 96, og publikumstilstrømmingen kom opp i mot 4.000. Den store økningen skapte hektisk ekstraarbeid på lørdagskvelden, det måtte skaffes middag til søndag også...! Bra vær mesteparten av helgen.

 

Bildet er forøvrig tatt fra toppen av Lønskollen!

 


2009

For en helg! Strålende sensommervær, godt og varmt hele helgen! Og den store økningen fra 2007 til 2008 bare fortsatte i 2009. Markedet hadde nå fått et godt rykte, både hos utstillere og publikum. Det var 125 stands, og ca 6.000 besøkende i løpet av helgen. Nok en gang måtte det jobbes langt utover lørdagskvelden for å skaffe nødvendige varer til søndagen!

 2010

Det skulle ikke være mulig å gjenta den enorme suksessen fra 2009. Men jammen klarte vi det igjen! 145 stands, og ca 6.500 besøkende i løpet av to dager. Heldigvis hadde vi lært av de to foregående årene, så vi hadde forberedt oss bedre på et storinnrykk av besøkende.

Det var mye regn i forkant, det gjorde at vi måtte flytte parkeringen på lørdag. Men været under markedet var bra, regnet kom søndag kveld...!

 


2011

Sommeren 2011 var spesiell for mange i Norge, og det var mange diskusjoner i styret rundt avviklingen av arrangementet.

Valgkampåpningen for Re kommune ble lagt til markedslørdagen, og ordfører Thorvald Hillestad holdt en appell på vegne av politikerne i Re. Vi hadde 157 stands og ca 6000 besøkende. Været var greit på lørdag, men på søndagen kom regnet ca kl. 14.00, og det ødela noe for salgsbodene ute. Men det ble godt besøk inne...!

 


2012

Det regnte en god del lørdag morgen, men utpå formiddagen ga det seg, og det ble helt greit markedsvær. Fylkesmann Erling Lae foretok den offisielle åpningen av markedet.

Søndag var det flott vær og masse folk. Årets marked bød på 149 stands og ca 5.700 besøkende.

 

 

 

 2013

Nydelig sommervær på lørdag, og ny dagsrekord med ca. 4.000 besøkende, deriblant finansminister Sigbjørn Johnsen. Markedet ble åpnet av ordførerne i 6K, som tro til med sang akkompagnert av Ramnes Trekkspillklubb.

Søndagen regnte det i bøtter og spann, og besøket var heller dårlig. Samlet var det 163 stands (inkl. politisk torg) og ca. 5.100 besøkende. 

 

 2014

Det niende markedet i rekken ble en stor suksess, ikke minst på grunn av været. Det var fint vær begge dager, bortsett fra en liten byge på lørdag og en liten byge på søndag.

Alt i alt hadde vi 168 stands og det var godt over 7.000 besøkende, anslaget går på at ca 7.300 mennesker var innom markedet denne augusthelgen.

Det var påtroppende biskop Per Arne Dahl som sto for åpningen av markedet, og mange tilhørere humret og lo seg gjennom hans åpningstale, noe bildet viser.

 

 

 

2015

Jubileumsutgaven av Vivestad Høstmarked, det tiende i rekken, ble arrangert i strålende sommervær 22. og 23. august 2015. 

169 stands og ca. 7.500 besøkende medførte en travel helg for dugnadsgjengen, men med god rutine og flinke folk så gikk det veldig fint!

Åpningskonserten på lørdag ble holdt av Lars Martin Myhre, mens det var Ila Auto som sto for hovedunderholdningen på søndag. Begge artistene trakk godt med folk, og Lars Martin med spesialskrevet Vivestadsang og Ila Auto med sitt familieshow og gode humør gjorde at det ble to fine opplevelser.

 

 

Ramnes trekkspillklubb gjestet oss også for tiende gang, Trollebollene underholdt for de minste, og det var flere aktiviteter fra vår nye scene på nord. 

Re motorklubb arrangerte tradisjonen tro sitt Reløp, med start og mål i Vivestad denne helgen.

 

 

 
2016

Den ellevte utgaven av Vivestad Høstmarked ble arrangert 20. og 21. august. Værmeldingen var ikke den beste, men under markedshelgen var det fint sensommervær og bare et par små regnbyger på søndag, noe som ikke la noen demper på stemningen.

Ordførerduellen i forbindelse med sammenlåing av Re kommune med en av nabokommunene samlet godt med folk på lørdagen. Det samme må sies om Ila Auto, da var det virkelig fullt foran scenen! Blågjengen, Trollebollene og Tunsberg leikarring hadde også underholdningsinnslag som ble godt mottatt.

Markedet hadde 149 stands og anslagsvis noe over 6.000 besøkende, og gode tilbakemeldinger fra mange utstillere, noe som lover godt for fremtidige markeder.2017

19. og 20. august 2017 var det klart for den tolvte utgaven av markedet. Igjen var det skremmende værmeldinger på forhånd, men nok en gang fikk vi flott markedsvær, kun med en kort, men intens byge på lørdag. 

Fylkesmann Per Arne Olsen foresto den offisielle åpningen på lørdag, men det var nok vinneren av "Norske Talenter, Vilde (fra Sandefjord) som trakk flest folk! Hun bidro nok til at det ble ny dagsrekord i antall besøkende på søndag. Av annen underholdning kan vi nevne Musikkgruppa Maximus, Gla-gjengen janitsjar, Tunsberg leikarring og unge musikktalenter fra Kulturhuset Elverhøy i Ramnes. 

165 stands med stort og smått, og ca. 7.500 - 8.000 besøkende på to dager ga ny publikumsrekord! For første gang ble parkeringsjordet for lite, og vi måtte ty til reservejorde.

 

2018

Den trettende utgaven av markedet ble arrangert 18. og 19. august 2018. Lørdagen var preget av overskyet vær og regnbyger, men ganske bra publikumstilstrømming allikevel. Søndagen hadde tilnærmet perfekt markedsvær, med lettskyet og ca. 20 grader. Denne dagen ble det ny rekord for markedet, aldri har vi hatt så mye folk innom i løpet av en dag. Parkeringsarealene måtte utvides flere ganger, og det var til tider lang kø for å komme inn på parkeringsplassene.

Lørdag underholdt Vestfold ukuleleklubb, og den glade gjengen varmet tilskuerne i gråværet. Søndag stiftet vi bekjentskap men en ung mann fra Re, Otto junior. Han spilte og sang, og mange lot seg imponere av 12-åringen. Bildet viser Otto junior i aksjon på scenen. Dette er en kar som vi tror vi vil høre mye om i tida fremover! Underholdningen ble så avsluttet med konsert med Ila Auto, og de leverte som vanlig et sett med musikk, humor og aktiv underholdning for sitt publikum.

167 stands totalt og et sted mellom 6.500 og 7.000 mennesker besøkende i løpet av helgen, noe som vi er meget godt fornøyd med, gråværet på lørdagen tatt i betraktning.